Pradžia » Renginiai » GYVENK DARNOJE SU GAMTA

Noriu paskaityti apie

GYVENK DARNOJE SU GAMTA

 Mūsų mokykloje vyko 5-8 klasių mokinių užsiėmimai, skirti gamtos apsaugai. Tai labai aktuali šių dienų tema. Kiekvienas iš mūsų su ja esame susijęs.

5- 6 klasių mokiniai, susiskirstę į 3 komandas ir pasipuošę geltona, žalia, raudona spalvomis, dalyvavo įvairiose veiklose. Viktorina apie ekologiją mokinius paskatino prisiminti turimas žinias, o kai ką sužinoti ir nauja. Penktokai ir šeštokai prisiminė, kaip reikia atsakingai rūšiuoti atliekas – vyko rūšiavimo varžybos: kas teisingiausiai suras vietą atliekoms. Ieškotuvių „Surask medžiagą gamtoje“ metu  mokiniai kieme, mokyklos aplinkoje ieškojo 10-ies spalvų įvairiausių objektų.

Septintokai ir aštuntokai dalyvavo paskaitoje, kurią skaitė svečiai iš Telšių aplinkos apsaugos inspekcijos. Jie įdomiai mokinius supažindino su aplinkos apsaugos inspekcijos veikla, kokias sprendžia problemas, kaip padeda saugoti gamtą. Svečiai atkreipė dėmesį, kokia yra netinkama žmogaus veikla tvarkant atliekas, poilsiaujant, būnat gamtoje. Mokinius nudžiugino gautos dovanėlės : užrašinės bei rašikliai.

Entuziastingai savo aplinkosaugines žinias mokiniai pasitikrino žaisdami Kahoot žaidimą. Liejosi ovacijos ir azartas teisingai atsakius į klausimus. O kas nelabai gerai žinojo atsakymus – teko net sportuoti….

Daug išmonės ir fantazijos mokiniai parodė, kaip įvairias pakuotes galima prikelti antram gyvenimui. Septintokai ir aštuntokai sukūrė įspūdingų ateities žmonių, panaudodami dėžutes, butelius, kamštelius, indelius, kurių netrūksta mūsų kasdieniniame gyvenime….

Gamtos apsaugai skirti užsiėmimai mokinius skatina tausoti aplinką, saugoti gamtą, būti atsakingiems vartotojams ir rūpintis savo planetos ateitimi.

                                                                                      Jaunosios mokyklos žurnalistės

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas