Pradžia » Renginiai » Džiugi šventė

Noriu paskaityti apie

Džiugi šventė

    Ši šventė nepažymėta kalendoriuje, nešvenčiama visoje šalyje, tačiau mūsų progimnazijoje ji labai svarbi ir laukiama. Tai mokinių apdovanojimų šventė „Metų mokinys“. Ji, baigiantis mokslo metams, mūsų mokykloje tapo jau tradicinė ir vyko trečią kartą.

Vasariškai šiltą birželio vakarą aktų salėje susirinko daug mokinių, jų tėvelių ir mokytojų.  Gausus būrys nominantų  nekantravo sužinoti, ką mokytojų komisija (Rasa Klemanskienė, Edita Račkauskienė, Sonata Liaudanskienė, Audrius Skukauskas ir Andrius Kinčinas), įvertinusi visus laimėjimus, pasiekimus ir gerus darbus, išrinko nugalėtojais. O komisija turėjo dėl ko pasukti galvas ir atsakingai nuspręsti, kurie mokiniai verti geriausiųjų vardo.  „Metų mokinio“ apdovanojimams buvo nominuoti net 44 mokiniai. Išrinkti patys patys geriausi mokiniai. Dėl dešimties nominacijų varžėsi po 3 ar net 4 mokinius, o dėl vienos nominacijos kovojo net kelios mokinių komandos.

Renginio pradžioje mokyklos direktorė Alma Mikienė šiltai pasveikino susirinkusius mokinius, tėvelius bei mokytojus ir pasidžiaugė, jog vėl galima laisvai švęsti gražią šventę.

Visa mokyklos bendruomenė džiaugiasi ir didžiuojasi mokiniais, kurie yra geriausi ir šauniausi kokioje nors srityje. Pirmąją nominaciją „METŲ MENININKAS“ pelnė Ema Jonušaitė iš 8a klasės. „METŲ PROTO“ nominacija atiteko  Pijui  Milieškai iš 5a klasės. Nominacija  „METŲ SKAITYTOJAS“ džiaugėsi 3a klasės mokinys Aleksandras Armalis. „METŲ AKTYVISTO“ nominacijoje nugalėjo 7a klasės mokinė Augustė Vaiva Klingerytė.  6b klasės mokiniams: Gabrieliui Čijauskui, Medai Kavaliūnaitei, Jogilei Paulauskaitei, Ignui Vaitiekaičiui – pavyko iškovoti „METŲ KOMANDOS“ nominaciją. „METŲ SPORTININKAS“Brigita Udraitė iš 2b klasės. 8b klasės mokinys Dovydas Lukšas tapo „METŲ ENTUZIASTO“ nominacijos laimėtoju. Nominacija „TIKSLIŲJŲ MOKSLŲ ŽINOVAS“ atiteko Medai Kavaliūnaitei iš 6b klasės. Ugnė Mangarovaitė iš 7a klasės džiaugėsi pelnyta „METŲ GARBĖS“ nominacija. „METŲ MOKINIO“ nominacija atiteko 4a klasės mokinei  Gabijai Žebrauskaitei.

Visi šaunūs nominantai pagerbti diplomais, mokytojo A. Skukausko sukurtomis atminimo dovanomis „Metų mokinys 2022“. Pagerbti ne tik šaunūs mokiniai, bet ir jų tėveliai. Mokyklos direktorė jiems įteikė padėkas.

Šventės metu jaukią atmosferą, gerą nuotaiką dovanojo žavios mažosios mokyklos šokėjos (vadovė Rūta Jonkienė), pradinių klasių mokinių ansamblis „Jaunieji germantukai“ (vadovė Rima Garbenienė).

Didžiuojamės ir džiaugiamės pačiais geriausiais savo mokyklos mokiniais, kurie turėdami noro, ryžto, valios, atkaklumo, motyvacijos, išminties, užsispyrimo ir aktyvumo pelnytai buvo pastebėti mokytojų, nominuoti bei pagerbti.

                                                                                                      Jaunosios mokyklos žurnalistės

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas