Pradžia » Erasmus+ » Susitikimas su Erasmus partneriais – nepakartojama patirtis Bruntàl miestelyje”

Noriu paskaityti apie

Susitikimas su Erasmus partneriais – nepakartojama patirtis Bruntàl miestelyje”

   eTwinning ir Erasmus + projekto „We Want To Plant Trees“ partneriai susitiko Čekijoje, Petrin – Základní škola Bruntál, Školní 2 mokykloje.
Kiekviena diena mums atnešė daug nuotykių, naujų pažinčių ir puikių prisiminimų. Susitikę su mokyklos direktore, buvome maloniai pakviesti į ceremoniją, vykusią mokyklos kieme. Kiekviena šalis buvo priimta pagarbiai, išnešant savo vėliavas ir skambant himnui. Net vietos televizijos žurnalistas įamžino šią iškilmingą akimirką: filmavo ir apklausė projekto koordinatorius apie mūsų projektą, suteikdamas galimybę pasidalinti idėjomis ir tikslais su plačiąja visuomene. Po iškilmingo sutikimo mes, Erasmus partneriai, buvome pakviesti į čekų kalbos pamoką.Taip pat turėjome galimybę dalyvauti anglų kalbos pamokoje, dalinomės informacija r svarbiausiais faktais apie savo šalis, taip keisdamiesi žiniomis ir geriau pažindami vieni kitus. Pamokos pabaigoje smagiai praleidome laiką žaisdami Kahoot žaidimą. Pietums mums buvo paruošti tradiciniai čekiški patiekalai, kuriuos ragavome mokyklos valgykloje. Jų skonis mus nustebino ir pranoko visus lūkesčius. Po pietų visi projekto partneriai ir mokytojai iš kitų miesto mokyklų susirinko į seminarą, kuriame mokytojai Michaela ir Radek dalinosi  savo patirtimi apie Erasmus projektus, o aš, pristačiau eTwinning ir IKT įrankius bendradarbiavimui. Antroji diena prasidėjo nuo kelionės prie ežero, kuris mus visus žavėjo savo grožiu ir dydžiu. Plaukiojome laivu po ežerą, išmokome daug įdomių faktų apie šį gamtos stebuklą. Girdėjome, kad giliausia ežero vieta siekia net 65 metrus, o jo ilgis pasiekia net 16 kilometrų. Netikėta, bet maloni staigmena buvo tai, kad vanduo ežere yra tokios aukštos kokybės, jog galima gerti. Po pietų vyko projektų pristatymai, kuriuose džiaugėmės pasiektais rezultatais ir nuveikta darbų apimtimi.
Susitikimas Čekijoje prabėgo lyg akimirka, pilnas džiaugsmo, šypsenų ir nepakartojamų akimirkų. Ačiū visai Petrin – Základní škola Bruntál, Školní 2 mokyklos komandai už nuostabų ir šiltą priėmimą. Mes tikimės, kad mūsų bendradarbiavimas tęsis ir ateityje.

Mokytoja G. Raudonienė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas