Pradžia » Kokybės krepšelis » Saugaus interneto savaitė

Noriu paskaityti apie

Saugaus interneto savaitė

Vasario 6-10 dienomis mūsų mokykloje vyko saugaus interneto savaitė. 5-7 klasių mokiniai IT pamokos metu atliko įvairias užduotis taip pasitikrindami ir užtvirtindami saugaus elgesio internete žinias.

Mokiniai buvo paprašyti užpildyti anketą apie savo veiklas internete. Anketą užpildė 162 mokiniai. Įdomu, kad mokinių nuomone 48,1% mokytojų ir 14,2% tėvų niekada nesidomi ką mokiniai veikia internete.

Dauguma mokinių supranta, kad internetas gali kelti pavojų ir  tik 6,8% mokinių tvirtina, kad grėsmių internete nėra, o 3,7% apie grėsmes nėra girdėję. Štai su kokiomis grėsmėmis internete susiduria mūsų mokiniai:

Dažniausiai mūsų mokiniai naudojasi mobiliu telefonu (67%) arba kompiuteriu (32,1%). Net 96% mokinių išmaniajame telefone dažniausiai turi interneto ryšį. Tik vienas mokinys visiškai nenaršo internete.

Štai kaip jaučiasi mūsų mokiniai internete:

8 – ų klasių mokiniai išsiaiškino koks turi būti stiprus slaptažodis, susipažino su populiariausiais pasaulio ir Lietuvos slaptažodžiais ir sužinojo, kaip greitai jųos galima nulaužti. Tada sugalvojo tris stiprius slaptažodžius ir specialiame tinklalapyje pasitikrino jų stiprumą ir kūrė kodą, kurį vykdydamas microbitas atsitiktine tvarka pateikia vieną iš trijų sugalvotų slaptažodžių. 6a ir 7b klasių mokiniai išbandė jėgas protmūšyje.

Mokytoja L. Lienienė

 

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas