Pradžia » Renginiai » Velykų belaukiant

Noriu paskaityti apie

Velykų belaukiant

    Velykos, kaip pavasario šventė, ypač laukiamos – ilgimės šilumos, saulės, žalumos, gamtos atbudimo…. Tradiciškai, laikantis religinių papročių, Velykos ateina po ilgos septynias savaites trunkančios Gavėnios. Didžioji pavasario šventė džiugina spalvomis –  šiai šventei dažomi kiaušiniai, jie marginami įvairiausiais raštais.

Mūsų progimnazijos mokytojos, belaukdamos Velykų, susibūrė popietėje – kūrybinėse dirbtuvėse.  Iš Vilniaus atvykusi lektorė dailininkė Agnė Trusevičienė dalijosi šventinėmis idėjomis ir patirtimi, įkvėpė išradingai pasiruošti Velykų šventei. Užsiėmimo metu buvo prisimintos Velykų šventės tradicijos, simboliai. Klausydamosi  lektorės, dalyvės pasisėmė idėjų, kaip dekoruoti šventinį stalą, kaip įvairiais būdais dažyti kiaušinius, kokiomis smulkmenomis pradžiuginti artimuosius, giminaičius ar draugus.

Smagiausia užsiėmimo dalis – velykinio margučio gamyba. Kiekviena dalyvė, panaudodama įvairias gamtines ir kitokias priemones, dekoravo Velykų simbolį – kiaušinį. Žalios mišku kvepiančios samanos, medžių šakelės, įvairiaspalvės gėlytės, plunksnelės, zuikučiai, spalvingos juostelės ir dalyvių kūrybiškumas, išmonė, kantrybė bei kruopštumas  padėjo sukurti originalaus grožio margučius. Kiekvienas savitas, kiekvienas nepakartojamas!

Iš popietės kiekviena dalyvė į namus parsinešė ne tik savo rankomis sukurtą margutį, bet ir pakylėtą nuotaiką, norą ruošiantis Velykoms pasinaudoti naujomis idėjomis.

                                                                                         Jaunųjų žurnalistų būrelis

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas