Pradžia » Renginiai » Margiausia pavasario šventė

Noriu paskaityti apie

Margiausia pavasario šventė

     Velykos – gamtos atbudimo, džiaugsmo, linksmybių diena. Šios šventės simbolis yra kiaušinis, kuris siejamas su gyvybe, Saule. Kad namuose visus metus būtų skalsa, darna, ramybė, tarpusavio supratimas, pirmąjį nuluptą kiaušinį prie Velykų stalo reikia supjaustyti ir padalinti susirinkusiems šeimos nariams. Velykų kiaušiniai puošnūs – išmarginti įvairiais raštais, spalvomis….

Mūsų progimnazijos mokiniai prieš Velykas irgi pagamino daug margučių. Jie ir mokyklos sode, ir viduje karaliauja. Per lietuvių ir užsienio kalbų  pamokas  2 – 8 klasių mokiniai spalvino kiaušinius, rašė linkėjimus Velykų proga. Daugybė mažų margučių „suriedėjo“ į didelius margučius antrame mokyklos aukšte – jais papuošta koridoriaus siena. Šventiniai spalvingi margučiai džiugina visus bendruomenės narius.

Didelė 24 margučių alėja išsirikiavo ir mokyklos sode. Per technologijų pamokas 5-8 klasių mokiniai bei G pradinukai pagamino didelius spalvingus šventinius kiaušinius – jie išdabinti vingriais raštais,  gražiausiomis spalvomis. Šie margučiai sukuria džiugią nuotaiką ne tik bendruomenės nariams, bet patraukia ir miestiečių akį. Tai simbolinis „Germanto‘ progimnazijos sveikinimas telšiškiams gražios pavasario šventės proga.

Nuotaikingai laukiame šv. Velykų. Te jos į kiekvieno mūsų bendruomenės nario namus atneša pavasarišką nuotaiką, nuskaidrėjimą, viltį, būties  džiaugsmą. Visiems saulės šviesos ir šilumos, ramybės ir taikos!

 

Jaunosios mokyklos žurnalistės

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas