Pradžia » eTwinning » Projektas „STEAMing UP!”

Noriu paskaityti apie

Projektas „STEAMing UP!”

Nors eTwinning platformoje yra daugiau nei 1 milijonas užsiregistravusių vartotojų, dar daugiau žmonių yra girdėję apie ją, tačiau ne visi yra išbandę praktiškai. Telšių rajono savivaldybės anglų kalbos mokytojos Giedrė Raudonienė, Neringa Lemežienė, Svetlana Kachinskienė, Alma Žutautienė, Kristina Bagužienė, Lina Mickevičienė ir Rasa Tėpelė, su savo 5-9 klasių mokiniais susivienijo komandiniam darbui, bendradarbiavimui ir šios platformos praktiniam pritaikymui ugdymo procese vienerius mokslo metus.

Nuo 2021 m. rugsėjo mėnesio projektą pavadinimu „STEAMing UP!“ koordinuoja Giedrė Raudonienė, Telšių „Germanto“ progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė ir eTwinning ambasadorė ir Neringa Lemežienė, Telšių rajono Tryškių Lazdynų Pelėdos anglų kalbos mokytoja metodininkė.

Projekto veiklos sėkmingai integruojamos į ugdomąjį procesą, nes jos apima informacinių technologijų naudojimą, kūrybiškumą, mokslinį mąstymą, kritinį mąstymą, problemų sprendimą ir panašiai – tai, kas labai reikalinga būsimoms profesijoms. Mokiniai jau kūrė projekto logotipą, kūrybiškai šventė Europos kalbų dieną ir Kalėdas, platformoje apsikeitė angliškais laiškais apie svajonių keliones, darė eksperimentus su sniegu ir kūrė video filmukus apie juos, rengė snaigių parodas bei lankėsi Telšių STEAM centre, kuriame atliko „Binary“ 11010101  kodavimo ir atkodavimo užduotis, rašė savo vardus su dirbtinio intelekto „Dobot“ ranka. Šioje veikloje labai pagelbėjo Telšių STEAM centro metodininkas Rokas Stankevičius. Šiame projekte dalyvauja ir vykdo veiklas mūsų mokyklos 6b ir 5a klasės mokiniai.

Projekto pabaigoje bendradarbiaudamos komandos sukurs video medžiagas, elektronines knygas ir skaidres- metodinę medžiagą kiekvienam anglų kalbos mokytojui norinčiam integruoti STEAM į anglų kalbos pamokas. Projektas dar nesibaigė, tačiau jau dabar galima įvertinti, kad toks tarpinstitucinis bendradarbiavimas yra sėkmingas ir efektyvus.

Mokytoja G. Raudonienė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas