Pradžia » Renginiai » Visas „Germantas“ –  MOKONOMIKOJE

Noriu paskaityti apie

Visas „Germantas“ –  MOKONOMIKOJE

Penktadienį (vasario 4 dieną) vyko didžiausia nuotolinė pamoka Lietuvoje „Mokonomika“. Ji buvo transliuojama tiesiogiai daugiau kaip 3 valandas. Šioje nuotolinėje žinių šventėje dalyvavo visi mūsų mokyklos 1-8 klasių mokiniai ir mokytojai.

Atradėjams – pradinukams- ir kūrėjams, arba 5-8 klasių mokiniams, vyko po 8 pamokas aktualiomis temomis: apie finansinį intelektą, tvarumą, inovacijas, ekologiją, pilietiškumą, senovės lietuvius,  melagienas ir konspiracijos teorijų pasaulį. Jauniausiuosius žiūrovus sudomino dvi teatralizuotos pamokos, kurios pravers gyvenime planuojant biudžetą ir gimtadienio šventę, tvarios dirbtuvės iš džinso, įkvepiančios skautų istorijos ir skauto kuprinės paslaptis. Pertraukų metu laukė smagios pažintys, pokalbiai, mankštos ne tik kūnui, bet ir sielai.

Įdomu, kad didžiausioje nuotolinėje pamokoje dalyvavo daugiau kaip 100 tūkst. žiūrovų iš Lietuvos. O prie jų prisijungė JAV, Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Švedijos, Graikijos, Ispanijos, Italijos ir kitų šalių lietuviai.

MOKONOMIKOS pamokos svarbios šių laikų vaikams, jaunimui. Jos skatina žingeidumą, smalsumą, norą atrasti, augti ir tobulėti, siekį būti išprususiam, atsakingam ir motyvuotam šių dienų žmogui.

                                                                                                   Jaunosios žurnalistės

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas