Pradžia » Erasmus+ » Erasmus+ projekto „Green Solutions In Our Hand For Better Nature” veiklos

Noriu paskaityti apie

Erasmus+ projekto „Green Solutions In Our Hand For Better Nature” veiklos

Antradienį Telšių rajono savivaldybėje lankėsi pagal mainų programą Telšiuose viešintys Erasmus+ projekto „Green Solutions In Our Hand For Better Nature” dalyviai iš Bulgarijos ir Turkijos. Projektą kartu su partneriais įgyvendina Telšių „Germanto“ progimnazija.

Svečius atlydėjusi Telšių „Germanto“ progimnazijos mokytoja, Erasmus+ kontaktinis asmuo ir koordinatorius bei Telšių švietimo centro metodininkė Giedrė Raudonienė pasakojo, kad projektas „Green Solutions In Our Hand For Better Nature” startavo praėjusių metų rugpjūčio mėnesį ir bus įgyvendintas per dvejus metus – iki 2025 m. rugpjūčio. Projektas skirtas supažindinti vaikus su tvarumo idėjomis, didinti bendradarbiavimą aplinkosaugos srityje, kalbiniam mokymui.

Šeši vaikai ir keturios mokytojos iš Bulgarijos ir Turkijos (po 3 vaikus ir 2 mokytojas iš kiekvienos šalies) į Telšius atvyko praėjusį sekmadienį. Vaikai jau susipažino su Telšių „Germanto“ progimnazijos mokiniais, vyksta bendros pamokos, susitikimai, suplanuotos įvairios edukacijos.

Kitąmet numatoma telšiškių kelionė į Turkiją ir Bulgariją.

Susitikę su Telšių rajono savivaldybės meru Tomu Katkumi svečiai neslėpė nuostabos, kad viešasis transportas Telšiuose nemokamas. Esą jų gimtinėse tokio valdžios dėmesio gyventojams nėra. Rajono vadovas informavo, kad sprendimas – leisti gyventojams nemokamai naudotis viešuoju transportu – priimtas siekiant sumažinti išmetamo anglies dioksido kiekį ir kad žmonės, užuot naudoję nuosavus automobilius, persėstų į autobusus.

Kalbėdamas apie tvarumą, meras pristatė pėsčiųjų-dviračių takų plėtros planus, pernai parengtą Telšių miesto žalinimo planą bei kitas rajone taikomas aplinką saugančias priemones.

Telšių rajono savivaldybės meras taip pat sulaukė klausimo ir iš mažųjų svečių. Vaikus sudomino Turgaus aikštėje stovinčios meškos skulptūra ir kiek laiko truko ją pastatyti. Anot rajono vadovo, pastatyti aukščiausią Lietuvoje meškos skulptūrą truko vos kelios dienos, tačiau idėja tai padaryti buvo puoselėjama daugiau kaip pusę metų.

Telšių rajono savivaldybė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas