Pradžia » eTwinning » Tarptautinis eTwinning projektas „Mano svajonių klasė“( „My Dream Class“)

Noriu paskaityti apie

Tarptautinis eTwinning projektas „Mano svajonių klasė“( „My Dream Class“)

2023 m. kovo- birželio mėnesiais vyko tarptautinis eTwinning projektas „My Dream Class“.

Projekte dalyvavo 94 moksleiviai iš penkių šalių: Turkijos, Kroatijos, Lenkijos, Jordanijos ir Lietuvos. Tarp jų buvo ir  Telšių „Germanto“ progimnazijos 6b klasės mokiniai.

Pagrindinis šio projekto tikslas-sukurti šiuolaikišką klasę, su įvairiomis aktyvų  mokymąsi skatinančiiomis erdvėmis, kurioje mokiniai galėtų bendrauti ir bendradarbiauti.

Projekto metu visų šalių mokiniai aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose, lavino kultūrinę, meninę, kūrybinę ir komunikacinę kompetencijas.

Pirmiausia, naudodami internetinę programą Padlet, papasakojome apie save ir savo pomėgius, sukūrėme filmuką apie savo mokyklą ir pasidalinome eTwinning platformoje. Tokiu būdu susipažinome ir su kitų šalių mokiniais  bei jų mokyklomis. Kadangi dauguma darbų buvo atliekama internetinėje erdvėje,  naudodamiesi Canva ir WordArt internetinėmis programomis, sukūrėme saugaus interneto plakatą bei projekto logotipą.

Po to internetinės programos Pixton pagalba visi projekto dalyviai kūrė savo avatarų klases ir dalinosi su kitų šalių mokiniais.

Projekto metu vyko tarpdalykinė integracija su daile. Per dailės pamokas piešėme savo svajonių klasę. Pasidalinome savo darbais su projekto dalyviais.Vienu metu visi projekto dalyviai eTwinning platformoje kūrė akrostichą, eiliuotą tekstą apie savo svajonių klasę, taip pat kūrė elektroninę knygą.

Projektas buvo glaudžiai susijęs su pamokų turiniu. Per anglų kalbos pamokas mokėmės sukurti prisistatymą, akrostichą. Rašydami vartojome jau išmoktas gramatines konstrukcijas. Skaitydami draugų atliktus darbus, lavinome anglų kalbos žinias. Susipažinome su naujomis IKT priemonėmis.

Projekto dalyviai Rugilė ir Armandas gegužės 9 d. pristatė vykdomą projektą „My Dream Class“ respublikinėje mokytojų ir mokinių konferencijoje „Kūrybiškumo ir komunikavimo kompetencijų lavinimas projektinėse veiklose.“.

Džiaugiamės  galėdami susipažinti su kitų šalių moksleiviais, kartu kurti svajonių klasę, plėsti ir gilinti savo skaitmenines kompetencijas bei tobulinti anglų kalbos įgūdžius.

Mokytoja E. Račkauskienė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas