Pradžia » Renginiai » MOKOnomika – didžiausia nuotolinė pamoka

Noriu paskaityti apie

MOKOnomika – didžiausia nuotolinė pamoka

Sausio 21d. „Swedbank“ iniciatyva buvo surengta didžiausia nuotolinė pamoka „Mokonomika“. Ji sukvietė daugiau nei 20 mokytojų, ekspertų ir gerai pažįstamų veidų, kurie pasakojo apie kūrybą, iliuzijų meną, finansinį raštingumą, ekonomiką, kritinį mąstymą, pilietiškumą, keliones. Vaikai mokėsi, kaip susidraugauti su pinigus nešančiais aitvarais, kalbėjosi apie ateities profesijas, maisto (ne)švaistymą ir savanorystę. Dar mokėsi taupyti ir aiškinosi, kodėl dalį pinigų protinga investuoti.

„Mokonomikos“ pamoka prisideda prie UNICEF ir UNESCO rengiamos „Didžiausios pamokos pasaulyje“, kurios tikslas kurti inovatyvias švietimo priemones, įgyvendinant Jungtinių Tautų darnaus vystymosi tikslus.

Ir mūsų mokyklos 1b, 2b, 3a ir 5a klasių mokiniai dalyvavo šioje pamokoje, mokėsi mokytis kitaip: kūrė ateities pinigus, gamino pinigines, šoko gatvės šokį, kūrė savo svajonių žemėlapius ir atliko dar daug kitų įdomių veiklų. Pertraukos metu gamino keturis greitus patiekalus bei klausėsi Svaro minčių apie Kapitoną Lietuvą – personažą, kuris gyvena mumyse. Veiklos buvo įdomios ir su lašeliu magijos.

 

Mokytojos L. Einikytė ir K. Dargevičienė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas