Pradžia » eTwinning » Saugesnio interneto savaitė mūsų mokykloje

Noriu paskaityti apie

Saugesnio interneto savaitė mūsų mokykloje

Vasario 10-15 dienomis mūsų mokykloje vyko saugesnio interneto savaitė. Prisijungti prie eTwinning projekto „Mėlyno meškiuko saugaus interneto kampanija“ veiklų buvo pakviesti ir sutiko dalyvauti technologijų ir pradinių klasių mokytojai. Technologijų mokytojai (R. Žukauskienė, A. Skukauskas) per integruotas pamokas gamino mėlynus meškiukus, kuriais drauge su anglų kalbos mokytoja (G. Raudoniene) papuošėme paruoštą stendą. Stendą kūrė 6b klasės mokiniai. Pradinių klasių mokiniai surengė savo sukurtų ir nupieštų saugaus interneto simbolių parodą pirmo aukšto koridoriuje. 1b ir 3a klasės mokiniai savo sukurtais piešiniais pasipuošė savo kabinetus.

Per anglų kalbos (mokytoja G. Raudonienė) pamokas 2-8 klasių mokiniai vykdė įvairias saugaus interneto veiklas: kūrė komiksus, susipažino su saugaus interneto taisyklėmis ir išreiškė jas piešiniais, plakatais, šūkiais bei kompiuterine programa WordArt sukūrė žodžių debesis apie IT technologijų panaudojimo trūkumus ir privalumus. Mokinių darbus galite pamatyti: https://padlet.com/giedraud/safety

Per informacinių technologijų pamokas 5-8 klasių mokiniai dalyvavo įvairiose saugaus interneto veiklose. Penktokai atsakinėjo į saugaus interneto anketos klausimus, lenktyniavo kas greičiau sudės  eTwinning projekto „Mėlyno meškiuko saugaus interneto kampanija“ partnerių parengtą dėlionę, žaidime jungė į poras interneto sąvokas ir ,žiūrėdami filmą apie saugų elgesį internete,  atsakinėjo į klausimus.

Šeštokai Logo Motion programa kūrė judantį „Mėlyno meškiuko saugaus interneto kampanijos“ simbolį, atsakinėjo į anketos klausimus ir mėgino sudėlioti dėlionę.

https://padlet.com/lienlina/s9tse5yeylt6

Septintokai interneto svetainėje https://bubbl.us kūrė saugaus ir nesaugaus elgesio internete minčių žemėlapius, diskutavo apie antivirusines programas, pasirinktų slaptažodžių stiprumą, savo bendravimo ir draugavimo patirtį internete.

Aštuntokų veikla labiausiai atspindėjo šių metų saugesnio interneto dienos šūkį: „Kurkime geresnį internetą kartu“. IT pamokų metu mokiniai interneto svetainėje https://learningapps.org kūrė žaidimus apie saugų elgesį internete. Geriausiai pavykusių žaidimų QR kodai buvo pateikti Saugesnio interneto savaitės stende.

Dėkoju visiems mokytojams ir mokiniams aktyviai įsijungusiems į saugesnio interneto dienos veiklas!

Mokytoja L. Lienienė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas