Pradžia » Projektai » PenPalSchools projektas

Noriu paskaityti apie

PenPalSchools projektas

Lapkričio ir gruodžio mėnesį 7b klasės mokiniai dalyvavo tarptautiniame PenPalSchools projekte – konkurse „Giving thanks Essay“. Projekto dalyviai turėjo parašyti rašinį, kuriame papasakojo kam ir už ką jaučia dėkingumą.

Gyvenime pernelyg daug laiko graužiamės dėl to, ko trūksta, užuot džiaugęsi tuo, ką turime. Retai susimąstome, jog reikėtų žodžiu išreikšti dėkingumą už mums, atrodytų, savaime suprantamus dalykus. Iš pradžių mokiniams buvo sunku atrasti, už ką ir kam norėtų padėkoti. Bet pradėjus rašyti mokiniai suvokė, kad jų gyvenime yra daug dalykų, už kuriuos jie gali pasakyti „Ačiū“.


Mokiniai dažniausiai dėkojo savo šeimai ir seneliams ne tik už paprastus kasdienius dalykus: maistą, rūbus ar nupirktus reikiamus daiktus, – bet ir už jų besąlygišką  meilę,  rūpestį ir  pagalbą atliekant namų darbus.

Dėkojo draugams už palaikymą ir puikų laiką, praleistą kartu.

Augintiniams –  už jų linksmumą ir ištikimybę.

Naujų technologijų kūrėjams –  už telefonus, muziką ir kompiuterinius žaidimus, kurie nuskaidrina jų nuotaiką.

Mokytojams –  už jų darbą ir pagalbą atliekant įvairias užduotis.

Bokso, karate treneriams ir šokių mokytojai – už galimybę užsiimti mėgstama veikla bei už palaikymą, padrąsinimą dalyvaujant varžybose.

Projekto metu mokiniai bendravo su vaikais iš JAV, Vokietijos, Turkijos ir Meksikos. Jie suprato: nors gyvename skirtingose pasaulio dalyse, bet jaučiame dėkingumą už labai panašius dalykus. Taip pat suvokė, kad yra laimingi, nes turi ką branginti.

Mokytoja R.Klemanskienė

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas