Pradžia » Projektai » To dar nebuvo!

Noriu paskaityti apie

To dar nebuvo!

     Tikrai dar to nebuvo mūsų mokykloje – turim savo pinigus….o dar ir aukcionas įvyko! Visa tai pirmą, bet ne paskutinį kartą!..

Tų dalykų nebūtų, jei ne projektas „Valandų turiu, daug galiu“, skirtas aktyvinti 5-8 klasių mokinių socialinę – pilietinę veiklą. Šio projekto iniciatorė mokyklos tarybos pirmininkė Inga Kavaliūnienė ir  mokytojai : Audrius Skukauskas, Andrius Kinčinas, Rasa Klemanskienė.  Ne visada mokiniai noriai dalyvauja šioje veikloje, todėl aukciono sumanytojams kilo idėja  paskatinti juos  atlikti įvairius darbus ir suteikti galimybę įsigyti už tai mokytojų paslaugų. Mokytojai pritarė sumanymui ir išradingai galvojo, ką pasiūlyti mokiniams: rašant kontrolinį ar savarankišką darbą gauti papildomą balą, savarankiško darbo metu naudotis vadovėliu ar sąsiuviniu, turėti individualią mokytojo konsultaciją, įsigyti bilietą į renginį „Naktis mokykloje“ ar net eiti „Germanto“ progimnazijos direktorės pareigas….. Pirmiausia mokiniai turėjo  surinkti daugiau nei privaloma socialinės – pilietinės veiklos  valandų, o paskui išsikeisti  į simbolinius pinigus „germontus“, už kuriuos ir „pirko“ aukcione tai, ką skatindami, motyvuodami mokinius siūlė mokytojai.

Aukciono dieną aktų salėje vyko azartiškas sujudimas – dalyvavo net 33 mokiniai. Iš pradžių nedrąsūs mokiniai vėliau puikiai įsijautė į naujovę ir entuziastingai keldami išsvajotų paslaugų kainas jas įsigijo. Kai kurių paslaugų kainos išaugo net keliskart. Puiki nuotaika lydėjo ir mokinius, ir mokytojus.

Startavęs projektas – puikus pavyzdys, kaip galima sieti mokinių socialinę – pilietinę veiklą su ugdymo procesu. Žaisminga forma mokinius užkrečia aktyviau dalyvauti privalomoje veikloje ir gerinti savo mokymosi rezultatus. Aukciono iniciatoriai ir mokytojai tikisi, kad pavasarį įvyks dar didesnis, azartiškesnis  ir gausesnis dalyvių aukcionas.

                                                                                                  Jaunosios mokyklos žurnalistės

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas