Pradžia » Renginiai » Tolerancijos diena

Noriu paskaityti apie

Tolerancijos diena

Mūsų mokyklos bendruomenė paminėjo Tarptautinę tolerancijos dieną, kuri Lietuvoje Tarptautinės istorinio teisingumo komisijos iniciatyva  minima nuo 2003-ųjų metų. O UNESCO lapkričio 16-ąją Tarptautine tolerancijos diena paskelbė jau 1995-aisiais.

Šių metų Tolerancijos dienos simbolis – namas. Namas – tai erdvė, kuri jungia skirtingus šeimos narius ar net daug šeimų, daugybę žmonių, jei namas daugiabutis. Ne visada įvairių pažiūrų, interesų, nuomonių, įsitikinimų ar kitaip nei įprasta atrodantiems žmonėms sekasi sutarti, gražiai sugyventi. Tik būnant tolerantiškam, pakančiam žmogui gyvenimas bendruomenėje yra mielas. „Pasirinktas simbolis skirtas aptarti idėją, jog žmonės gyvena visuomenėje, kaip daugiabutyje, kur kaimynai skirtingi, bet tai netrukdo žmonėms bendrauti, gyventi kaimynystėje, tačiau kartais žmonių skirtingumas sukelia kitiems pyktį“, – teigiama Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacijų režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti pranešime.

Mūsų progimnazijos mokiniai simbolinius namus kūrė, gamino labai išradingai, sumaniai, kūrybingai. Didesni ir mažesni, spalvoti, nupiešti ir iškarpyti, su gyventojais, papuošti gražiais žodžiais – jie patys įvairiausi. Visi Tolerancijos namai nameliai gražiai papuošė mokyklos pirmo aukšto erdvę.

Norėtųsi, kad ir „Germanto“ progimnazijos name gyventų TOLERANCIJA, kad mums nepritrūktų kantrybės būti pakantiems vieni kitiems. Būkime tolerantiška bendruomenė, kur kiekvienas narys yra svarbus savo individualumu.

                                                                                                     Jaunoji žurnalistė Guoda R.

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas