Pradžia » Be kategorijos » Mokytojai sėmėsi patirties

Noriu paskaityti apie

Mokytojai sėmėsi patirties

Užsitęsęs šių mokslo metų nuotolinis mokymas buvo nelengvas išbandymas ir mokiniams bei jų tėveliams, ir mokytojams. Tiek mokiniai, tiek mokytojai pasigedo socialinių ryšių – su savo bendraklasiais,  kolegomis bei mokiniais. Karantinas ne per geriausiai veikia ir emocinę savijautą. Todėl baigiantis mokslo metams mūsų mokyklos mokytojai dalyvavo VšĮ „Mokymosi mokykla“ mokymuose „Rūpinuosi savimi – galiu pasirūpinti kitu!“

Karštą birželio dieną susirinkę jaukioje ir vėsioje Gražinos sodyboje mokytojai sėmėsi patirties, kaip svarbu neužmiršti pasirūpinti savimi. Lektorė iš Vilniaus  Marija Serbintaitė perteikė daug  savo patirtimi išbandytų patarimų. Mokymų vadovė akcentavo 2 svarbiausius dalykus: kasdien klausti savęs, kaip aš jaučiuosi, ir kasdien rasti 3-5 dalykus, už kuriuos galima padėkoti. Tai atrodo tokie paprasti dalykai, bet jų nauda savęs ugdymui, pozityviai nuotaikai yra didžiulė, poveikis neabejotinas. Lektorė mokė, kaip efektyviai susiplanuoti savo dieną, kad būtų pasiekti visi tikslai, atlikti visi darbai ir liktų laiko savo malonumams, pomėgiams ir ritualams. Buvo akcentuota, kaip svarbus yra miego režimas, kokią naudą teikia meditacija. Mokytojai po mokymų neskubėjo namo – dar smagiai bendravo, išsiilgę vieni kitų apie daug ką turėjo pasikalbėti…. Vėl kolektyvo buvimas kartu po ilgo laiko – didžiulė vertybė!

Ne vieną naudingą patarimą, išmoktą tiesą rudenį mokytojai, be abejonės, perduos ir savo mokinimas. Juk rūpindamiesi vieni kitais visi būsime geresnės nuotaikos, pozityvesni.

                                                                                                                            Jaunieji mokyklos žurnalistai

 

 

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas