Pradžia » Renginiai » Raštingiausi mūsų progimnazijos mokiniai

Noriu paskaityti apie

Raštingiausi mūsų progimnazijos mokiniai

Rugsėjo 8 d. pasaulio bendruomenė mini Tarptautinę raštingumo dieną. Šių dienų raštingumo samprata apima ne tik skaitymo, rašymo ir skaičiavimo įgūdžius. Raštingas žmogus turi sugebėti kūrybiškai pritaikyti raštingumą, rišliai bendrauti.

Mūsų progimnazijos mokiniai irgi tradiciškai paminėjo raštingumo dieną – rašė vieno sakinio diktantą. Nors sakinys tik vienas, bet gana ilgas ir sunkus. Ne visiems pavyko taisyklingai parašyti žodžius „nutįsęs, stūksantis, grakštus, užsispyrę“ ir kt. Mums, telšiškiams, tikrai reikia mokėti parašyti Žemaitija, žemaičiai, ežeras Mastis, Džiugo piliakalnis. Neužmirškime, kad ežero pavadinimas Mastis nesusijęs su žodžiu „mąstymas“.

O mūsų mokykloje yra tikrai gana nemažai raštingų mokinių, kurie geba rašyti be klaidų. Parašius diktantą, paaiškėjo, kad raštingiausi yra šie mokiniai:

G. Rumbutytė, K. Dementjevaitė, U. Bielskytė (5a klasė); G. Čijauskaitė, J. Paulauskaitė, M. Kavaliūnaitė (5b klasė); M. Petrauskaitė, U. Mangorovaitė (6a klasė); A. Kaveckaitė, K. Tirkšlaitis (6b klasė); Dovydas Lukšas, Jarūnė Lukaitė (7b klasė); Lukas Kazlauskas (8a klasė); G. Žutautaitė, S. Klapatauskaitė, J. Butvydas, (8b klasė).

Sveikiname raštingiausius mūsų progimnazijos mokinius. Linkime visiems mokiniams mokytis, nedaryti klaidų ir būti raštingiems.

                                                                                Lietuvių kalbos mokytojos

Projektas „Mokyklų aprūpinimas gamtos ir technologinių mokslų priemonėmis”

Straipsneliai pagal temas